מי צריך מערכת אינטרקום? כל אדם שמעוניין לפקח על יכולת הכניסה של אנשים למרחב הפרטי של הבית והגינה שלו. יכול להיות שיש לכם חיית מחמד בחצר, שאתם חוששים מפריצות או מעוניינים לסדר את השיער לפני שהאורחים ייכנסו. בכל מקרה, אם אתם רוצים התראה מראש בכל פעם שמגיע אדם חדש הביתה, מערכת אינטרקום לבית תעשה זאת באופן יעיל וחלק.
בשוק אבטחת הבית קיימות מערכות אינטרקום רבות עם אופציות שהולכות ומשתכללות: רוצים לתקשר עם האורחים בוידאו? לאשר כניסות דרך האפליקציה גם כשאינכם בבית? לקבל קריאות של אורחים דרך הטלפון שלכם במקום דרך שפופרת? הכל אפשרי, ותלוי בתקציב ובדרישות שלכם.
מערכות האינטרקום מתחלקות לשני סוגים עיקריים: מערכת אנלוגית ומערכת אלחוטית. מערכת אנלוגית היא המערכת המסורתית: מחוברת בכבלים, אמינה ולא מכילה שדרוגים כדוגמת חיבור לאינטרנט ולטלפון. מערכת אלחוטית תוכל לספק לכם את מגוון האפשרויות המתקדמות, אבל מועדת יותר לפורענות מאחר והיא תלויה ברשת האינטרנט. אם תבחרו במערכת אלחוטית, שווה לחפש את המערכת המומלצת ביותר, לא להסתפק במוצר זול ולרכוש אחריות ארוכת טווח.
אינטרקום לבניין משותף
התקנת מערכת אינטרקום בבניין דירות היא כבר סיפור אחר לגמרי מהתקנת אינטרקום בבית פרטי, פשוט כי מדובר בכניסה שמשמשת עשרות משפחות ולא משפחה אחת. לבניין נכנסים הרבה אנשים מדי יום וכל אחד מהם צריך להגיע לדירה אחרת. מערכת אינטרקום איכותית תכוון כל מבקר לדירה הנכונה ללא תקלות.
גם כאן קיים מגוון אפשרויות רחב: ממערכת אנלוגית פשוטה למערכות וידאו, אפליקציות וחיבור לטלפונים. כאשר דיירים חושבים להתקין אינטרקום לבניין משותף הם צריכים קודם כל לבצע תיאום ציפיות בין דיירי הבניין ולהחליט מה יתאים לכל הדיירים. ככל שהמערכת המותקנת משוכללת יותר, כך היא תעלה יותר לכל משפחה בבניין – תוך התחשבות בצרכים השונים של כל דייר: ברוב הפעמים דייר שרוצה עמדת קצה משוכללת ישלם עליה תוספת תשלום.
בבניינים משותפים ועד הבית יצטרך לבצע החלטות שנוגעות לשמירת שבת במערכת (האם מכבים את האינטרקום למשך כל השבת או שדיירים שומרי שבת ישתמשו במפתח כדי להיכנס?) ולפירוט אופן השימוש בה לכל הדיירים. אל דאגה, זה רק נשמע מסובך. ברוב המוחלט של המקרים ההתקנה עוברת חלק והדיירים יתרגלו למערכת בקלות 🙂