התקנת אינטרקום בבניין – בהחלט אתגר משמעותי. אז איך לעשות סדר בבלאגן?
התקנת מערכת אינטרקום לבניין משותף שנוגעת לכל המשפחות בבניין בו זמנית עלולה להיות מורכבת ושונה מאוד מהתקנת אינטרקום לבית פרטי: יש צורך לתאם בין הציפיות של הרבה אנשים, לגבות כסף מכולם ובסוף להגיע לתוצאה שתרצה את כולם.
נשמע בלתי אפשרי? אל דאגה, עם קצת היערכות תוכלו לנהל את ההתקנה בקלות. מוזמנים לקרוא את הטיפים שלנו להתקנה פשוטה של אינטרקום לבניין משותף, ולספר לנו מה הועיל לכם בתהליך!
ריכוז צרכי המשפחות בבניין
כנסו אסיפת דיירים או דברו עם כל בעלי הדירות בבניין בזה אחר זה, וודאו שכל דייר מודע לתהליך התקנה של מערכת האינטרקום, למאמץ שיידרש ממנו (לנכוח בדירה להתקנת השלוחה הפנימית ולהדרכה) ולמחירים השונים – בהתאם לצרכיו.
כל משפחה תצטרך להחליט איזו שלוחת קצה היא תרצה: שפופרת (האופציה הזולה והפשוטה), מסך (יקר יותר) או מתאם לאפליקציה בנייד.
רשמו את צרכי כל משפחה ואת המחיר שישולם עבור ההתקנה כדי לוודא שהמצב בשטח תואם את הצעת המחיר שתקבלו.
בחירת איש מקצוע להתקנת אינטרקום לבניין משותף
עכשיו מגיע הצעד הבא: בחירת איש מקצוע איכותי, שיבדוק את תשתיות הבניין וצרכיו לעומק ויוכל לתת הצעת מחיר מתאימה, להמליץ על מערכת איכותית בטווח המחירים שלכם ולהתקין אותה במקצועיות.
חפשו אנשי מקצוע מומלצים באזור שלכם, קראו ביקורות של לקוחות שביצעו התקנת אינטרקום בבניינים דומים לשלכם ואל תשכחו שמגיעה לכם אחריות לשנה-שנתיים לאחר ההתקנה.
אפיון צרכים נוספים בדרך להתקנת אינטרקום בבניין
האם בבניין גרים דיירים שומרי שבת שיזדקקו למנגנון מכני לפתיחת הדלת, או שכל הבניין יחליט לבטל את השימוש באינטרקום בשבת?
האם חיים בבניין קשישים או ילדים שעלולים להסתבך עם קוד הכניסה ויצטרכו חיישן שיפעל על בסיס קרבה ויפתח להם את הדלת אוטומטית?
האם בבניין כבר קיימת תשתית עליה ניתן להתקין את המערכת החדשה או שיש צורך בבניית תשתית אינטרקום מאפס?
אחרי שתענו על השאלות האלו, יחד עם המתקין, בדקו מהן תוספות המחיר שתצטרכו להשקיע לפתרון הבעיות והוסיפו אותן לחישוב המחיר הכללי.
כך תימנעו מקבלת תוספות מחיר שיצוצו ברגע האחרון ולא ציפיתם לשלם.
אל תמהרו להתקין אינטרקום אלחוטי בבניין משותף
אינטרקום אלחוטי הוא שם לוהט בתחום אבטחת הבית הפרטי, בשל השימוש המתקדם באפליקציה והיכולת להתאים את השימוש לכל מערכת בית חכם – אבל לא כל מה שטוב לבתים פרטיים טוב גם לבניין שלכם… בבניין רב דירות, מכשיר אלחוטי עלול לאבד טווח וקליטה בקלות, התדר יקרטע והתמונה לא תעלה טוב בנייד או שהקריאה ופקודת פתיחת הדלת לא ייקלטו.
לכן, לפני שתחליטו ללכת על מערכת אלחוטית שנראית טוב, בדקו היטב אם מדובר במערכת שתדע להתמודד עם נתוני הבניין שלכם.
אם קיים חשש ועדיין תרצו מערכת אלחוטית כדי לאפשר לכל הדיירים שימוש באפליקציה, תוכלו להשקיע סכום גדול ולרכוש מערכת אלחוטית יקרה עם אחריות ארוכת טווח.
בבניין עם עשרות משפחות זה דווקא יכול להשתלם – הסכום יתחלק על פני כמות גדולה של משפחות ולכן התשלום לא יכביד.
למידת מערכת האינטרקום לבניין משותף
זה הזמן להתקין את המערכת! עם איש מקצוע איכותי, התהליך פשוט – ועדיין, רצוי לוודא שבכל התקנת שלוחה בבית הדיירים נמצא במקום נציג מבני הבית ללמידת המערכת.
בקשו מאיש המקצוע שישאיר לכם בנוסף דף הוראות לשימוש במערכת ותלו אותו בכניסה לבניין ליתר ביטחון.
דגש נוסף בהתקנת אינטרקום לבניין משותף
חשוב להעניק לכל משפחה שלוחת אינטרקום, אך בנוסף, חשוב להשתמש במערכת האינטרקום גם לצרכי שמירה על האזורים הציבוריים בבניין.
אם יש לבניין מקלט, חניה או מחסנים להם יש גישה מכניסות שונות, הבניין עלול לסבול מביקורים לא רצויים באזור, מפשע ומוונדליזם.
במקרה כזה רצוי להתקין קודן גם בכניסות האחרות, ולשלב גם את מערכת המצלמות של הבניין באזורים אלו.
מחיר אינטרקום לבניין משותף
להתקנת אינטרקום בבניין משותף מספר מרכיבים משמעותיים שמשפיעים על מחיר רכישת מכשיר האינטרקום עצמו ועל מחיר ההתקנה בכל רחבי הבניין: מספר הדירות הוא גורם משמעותי, מורכבות המכשיר עצמו (כולל מסך? כולל חיישן מגע?) ומצב התשתיות בבניין.
לכן חשוב לקבל הצעת מחיר אך ורק ממתקין מקצועי שהגיע למקום וביצע בדיקה של התשתיות.
באופן כללי, מחיר התקנת שלוחת אינטרקום לכל בית יעלה כ-200-300 ש"ח, מחיר התקנת שלוחה חיצונית עוד כ-2,000-3,000 ש"ח ומחיר הקמת תשתית מאפס הוא כמה אלפי שקלים בהתאם לגודלה.
התוצאה: סכום של כמה מאות שקלים שתצטרך לשלם כל דירה בבניין – לרוב ינוע בין 600 ש"ח ל-1,500 ש"ח. ככל שמספר הדיירים בבניין גבוה יותר, המחיר יוזל משום שהוא יתפרש על יותר אנשים.
קבלו עכשיו הצעה משתלמת להתקנת אינטרקום לבניין, השאירו פרטים כאן ונחזור אליכם בהקדם.